Bouwstoffen

Ophoogzand

Ophoogzand wordt gebruikt voor het ophogen van allerlei zaken. Dit zand is ook geschikt wanneer een dik pakket opgehoogd dient te worden onder het straatwerk. Ook kan ophoogzand gebruikt worden om bijvoorbeeld de tuin op te hogen, kuilen aan te vullen, vijvers te dichten of de kruipruimte te vullen t.b.v. een nieuw te storten vloer. Ophoogzand ken je misschien ook wel on de noemer vulzand of aanvulzand. Ophoogzand is goed te verdichten en klinkt na het verdichten minimaal in. Ophoogzand is los gestort.

Straatzand

Straatzand is geschikt voor gebruik onder iedere soort bestrating. Straatzand kan ook gebruikt als ophoogzand of aanvulzand. Straatzand is goed te verdichten, maar de toplaag blijft altijd los zodat dit zand gemakkelijk te profileren is om als ondergrond te dienen om stenen en tegels op te leggen. Straatzand is los gestort.

Metselzand

Metselzand kent vele toepassingen. Het is uitermate geschikt als grondstof voor metselspecie, zandcement of betonmortel. Met metselzand kunt u aan de slag met het optrekken van muren of (kleine) funderingen. Daarnaast kan metselzand ook gebruikt worden als ophoogzand, vulzand of aanvulzand onder tegelpaden. U legt er een recht en stevig (tuin)pad of oprit mee aan. De korrels van metselzand zijn iets grover dan van ophoogzand en heeft daardoor een iets betere waterdoorlatendheid. Metselzand is los gestort leverbaar.

Vloerenzand

Vloerenzand, ook wel betonzand genoemd, is geschikt voor verschillende doeleinden. Zo wordt vloerenzand gebruikt onder lichte natuursteensoorten, keramiek, oude walen en stelconplaten. Tevens is vloerenzand de basis voor een zand/cement dekvloer. In combinatie met betongrind en portlandcement is vloerenzand ook ideaal om betonmortel aan te maken. Vloerenzand is los gestort leverbaar.

Brekerszand

Brekerzand wordt veelal gebruikt voor het invegen van bestratingen zoals klinkers en getrommelde bestrating. Hierdoor staat het ook wel bekend als inveegzand. Belangrijke eigenschappen van brekerzand zijn goede draagkracht, stabiliteit en een hoge haakweerstand. Vaak word brekerszand ook onder de bestrating gebruikt. Door de samenstelling is het een prima funderingslaag. De goede verhoudingen tussen grove en fijne korrels en de hoekigheid van de korrels zorgt bovendien voor een optimaal drainerend vermogen. Brekerszand is los gestort leverbaar.

Tuinaarde

Tuinaarde, ook wel grond of teelaarde genoemd is samengesteld uit diverse partijen grond welke voorgemengd zijn met een percentage compost. Deze grond is prima geschikt voor het ophogen van uw tuin of borders. Past u de grond in uw borders toe, voeg van wel voldoende potgrond toe t.b.v. de luchtige structuur. In de rest van uw tuin is dat niet nodig. Twijfelt u, vraag dan uw plantenleverancier of tuincentrum. Tuinaarde is los gestort leverbaar.

Compost

Compost is een donkerbruin tot zwart, kruimelig product dat bestaat uit plantaardige resten zoals selectief ingezamelde groenten, fruitschillen, grasmaaisel, bladeren en snoeihout die door micro-organismen bijna tot humus zijn afgebroken. Compost bevat veel organische stof en verbetert de bodemstructuur doordat voeding en organisch materiaal wordt toegevoegd. Compost wordt gebruikt in de land- en tuinbouw door vermenging met, of bestrooiing van, de bovenlaag van de bodem. Compost is uitermate geschikt om de planten in de tuin meer voeding te geven en houd het vocht voor enige tijd vast. Compost is los gestort leverbaar.

Menggranulaat

Gebroken puingranulaat wordt gebruikt voor het funderen van wegen, opritten en bestrating. Het zorgt voor een flinke bodemversteviging waardoor het straatwerk minder snel verzakt en spoorvorming zo lang mogelijk uitblijft. Door de grote korrels (0-40 mm) heeft het materiaal een hoge haakweerstand en blijven de korrels prima op zijn plek liggen. Let op dat je vanwege de grote korrels minimaal 15 cm dikte toepast in oppervlakken. Menggranulaat is los gestort leverbaar.
Voor menggranulaat 0/4 vragen wij u telefonisch contact op te nemen.

Grind 4-32

Grind 4-32 mm is een voordelige riviergrind en wordt ook wel Maasgrind, parelgrind, betongrind, dakgrind, drainagegrind of boerengrind genoemd. Het is een ronde grindsoort bestaande uit een bonte verzameling, maar met name grijze, bruine en witte stenen. Men gebruikt 4-32 mm grind voornamelijk voor de aanleg van paden, opritten, in bloembakken of voor rond een vijver. Ook voor het aanmaken van betonmortel of het aanleggen van drainage in de tuin is deze grindsoort geschikt. Grind is los gestort leverbaar.
Grind 4-32 mm is altijd op voorraad, voor overige grindsoorten, siergrind en split kunt u telefonisch contact opnemen.

Prijs op aanvraag.