Veelgestelde vragen

Hoe lang mag de container blijven staan?

Veel klanten willen de container zo kort mogelijk huren. In het algemeen wordt na één week de container weer afgemeld. De container mag natuurlijk wel langer blijven staan, zelfs tot 4 weken zonder extra kosten.

  • de containerhuur beslaat 4 weken huur.
  • na 4 weken wordt de container niet automatisch opgehaald! De extra kosten na 4 weken zijn:
    Portaalcontainer – €3,00 per werkdag
    Haakarmcontainer – €4,00 per werkdag
  • de container word altijd pas opgehaald na schriftelijk of telefonisch ophaalverzoek.

Heb ik een vergunning nodig?

Als u een container op eigen terrein plaatst heeft u geen vergunning nodig. Plaatst u de container op openbaar terrein dan is dit verschillend per gemeente. Als je een container wilt huren in het centrum van Breda is het bijvoorbeeld wel verplicht. Neem om er zeker van te zijn dat je geen vergunning nodig hebt, neem dan contact op met uw gemeente via telefoonnummer 014+netnummer (in Geertruidenberg is dat bijvoorbeeld 140162). De meeste klanten laten de container plaatsen zonder vergunning en onze ervaring is dat onze klanten daar in de meeste gevallen heel weinig over horen, zeker als deze container binnen één of twee dagen weer wordt opgehaald. Je blijft ten allen tijde, en in ieder geval zelf verantwoordelijk voor een eventuele vergunning en moet deze (indien dat in die gemeente verplicht is) zelf aanvragen.

Kan een container ook andersom geplaatst worden?

Een portaalcontainer kan niet op uw oprit geplaatst worden met de open kant naar de straat. Dit heeft er mee te maken dat de containers met de lage kant naar achteren op de vrachtwagen worden gestapeld. Daarnaast als het een zware container betreft raakt de bak uit balans bij het opladen en kan er schade aan de auto ontstaan.

Welke maat container heb ik nodig?

Het is lastig om exact de grootte van de container te bepalen, maar bij elke container staan de afmetingen vermeld. Probeer aan de hand van uw hoeveelheid afval een goede inschatting te maken. Beter een iets te grote container besteld, dan een te kleine container waardoor u wellicht een tweede container nodig hebt. Dit is vaak duurder dan een container bestellen die iets groter is.

Moet ik aanwezig zijn bij het afleveren van de container?

Liefst bent u zelf aanwezig bij het plaatsen van de container zodat u de exacte plaats van de container met de chauffeur samen kunt bepalen. Kunt u niet aanwezig zijn, dan is het belangrijk dat u de exacte plaats aan ons doorgeeft. U kunt dit invullen tijdens uw bestelling en eventueel markeren op de plaats van leverantie.

Kan mijn bestelling tussentijds gewijzigd of geannuleerd worden?

U kunt u bestelling tussentijds wijzigen of annuleren. Neem daarvoor wel altijd per e-mail of telefonisch contact met ons op. Zelfs na het plaatsen van de container is het mogelijk om uw bestelling aan te passen. Mocht u onverhoopt toch een andere afvalsoort in de container willen deponeren dan kan het tarief wijzigen. Deze wijziging word dan aan u doorberekend. Voor het annuleren van een bestelling dient u minimaal 1 werkdag voorafgaand aan de levering per e-mail of telefonisch contact met ons op te nemen.

Mijn oprit of stoep is beschadigd, en nu?

De huurder is zelf verantwoordelijk voor de plaats en de veiligheid van de container. Bij het afzetten worden de metalen containers op de stoep gezet. Een beladen container kan erg zwaar zijn wanneer deze met bouwafval zoals puin of met tuingrond beladen word. Daardoor kan de ondergrond onverhoopt beschadigen. Ook onze vrachtauto’s zijn groot en zwaar en de chauffeur kan niet altijd goed inschatten hoe de ondergrond van de bestrating is aangelegd. Wij kunnen nooit verantwoordelijke gesteld worden voor gemaakte schade aan bestrating of beplanting bij het plaatsen en ophalen van de container. Ook voor de container zelf is de huurder verantwoordelijk zoals bijvoorbeeld bij brand in de container.

Waar mag ik de container laten plaatsen?

De container mag altijd op eigen terrein geplaatst worden. Vaak word een container in een parkeerhaven of langs de rijweg geplaatst. Markeer de afvalcontainer eventueel met afzetlint of beter nog: reflecterende schildjes of pionnen.
De container mag in de meeste gevallen niet op een groenstrook of de stoep geplaatst worden. Is dit de beste plek of zijn andere opties uitgesloten adviseren wij u om contact met uw gemeente op te nemen om boetes voor foutieve plaatsing te voorkomen. De huurder is te allen tijde verantwoordelijk voor een eventuele foutieve plaatsing van een container en de bijbehorende boete of kosten van verplaatsen.

Hoe hoog mag ik de container beladen?

De containers mogen maximaal 20 cm boven de rand beladen worden. Bij overschrijding kan er een toeslag berekend worden of, indien de chauffeur inschat dat de container niet veilig meegenomen kan worden, zal de container blijven staan zodat je afval kunt afladen. Er zal in dat geval een extra rit worden berekend.

Welke container heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van het soort afval, de hoeveelheid afval, en de beschikbare ruimte. Ook de plaats waar de container geplaatst dient te worden. Moet deze bijvoorbeeld op de oprit komen te staan is het aan te raden om bij zwaar afval de container niet te groot te bestellen i.v.m. het beschadigen of verzakken van het straatwerk. In de webshop kunt u via het keuzemenu de juiste container selecteren. Mocht u hulp nodig hebben bij het kiezen van de juiste container kunt u contact met ons opnemen.

Wat is de levertijd van de container?

Wanneer u op werkdagen voor 17:00 uur de afvalcontainer heeft besteld, kan deze normaal gesproken de volgende werkdag worden geleverd. (ook op zaterdag)
Indien u voorkeur heeft voor een bepaalde tijd of plaats waar de afvalcontainer geplaatst dient te worden, verzoeken wij u dit bij de bestelling aan te geven. Wij proberen rekening te houden met uw voorkeur, maar kunnen dit niet altijd garanderen. Wanneer er een telefoonnummer bekend is kan de chauffeur altijd met u contact opnemen alvorens de afvalcontainer te plaatsen
De levering van de afvalcontainer vind op werkdagen plaats tussen 07:00-18:00 uur en bij een zaterdaglevering tussen 07:00-12:30 uur. Voor plaatsingen op werkdagen kunt u een voorkeur doorgeven tijdens uw bestelling. (ochtend tussen 07:00-12:00 uur en middag tussen 13:00 en 18:00 uur)

Op welke dagen kunnen de containers worden bezorgd?

Onze containers worden op alle dagen van de week bezorgd, behalve op zon- en feestdagen. (uitgezonderd calamiteiten en speciale verzoeken op aanvraag) Op zaterdag bezorgen we de containers alleen in de ochtend (tot 12.30 uur).

Wat mag er niet in de container?

Onder de acceptatievoorwaarden leest u alles over wat wel en niet in de containers gedeponeerd mag worden zodat u een eventuele naheffing voorkomt. In elk geval zijn bruin- en witgoed niet toegestaan. Ook (klein) chemisch afval, zoals batterijen en verf, mogen niet in de containers terecht komen. Uiteraard is ook asbest ten strengste verboden. In de meeste containers zijn ook vloeistoffen en vlees en visafval verboden. Heeft u toch één van bovenstaande stoffen af te voeren neem dan per e-mail of telefonisch contact met ons op voor meer informatie.

Waar gaat mijn afval naartoe?

De volle containers worden naar een verzamelstation gebracht waar het afval word gesorteerd en zoveel als mogelijk word verwerkt tot herbruikbaar nieuw product. Dit gebeurt middels een afval sorteerinstallatie, puinbrekers, houtbrekers en diverse overige bewerkingen. Zo worden metselstenen verwerkt tot menggranulaat voor de wegenbouw, hout tot houtspaanders voor de spaanplaatindustrie en groenafval tot compost voor grondverbetering. De meeste van deze stromen kunnen met een container worden meegeleverd.

Hoe zwaar is een afvalcontainer?

Een afvalcontainer is zwaar, de vrachtwagen die ze komt plaatsen en ophalen ook. Denk hierover na voordat je een afvalcontainer bestelt. Is de ondergrond war de container geplaatst moet worden welstevig genoeg? Lopen er leidingen of kabels onder de grond waar de vrachtauto moet rijden? Is de ondergrond wel verhard? Zorg dat de afvalcontainer niet overbeladen wordt, in het bijzonder wanneer het gaat om een schoonpuin of grondcontainer!

Hoeveel ruimte heb ik nodig om een container te kunnen laten plaatsen?

Een vrachtwagen heeft ongeveer 3 parkeerplaatsen nodig om een afvalcontainer netjes te kunnen plaatsen en af te voeren. Is de straat erg smal dan is soms nog meer ruimte nodig. De 3m³, 6m³, 9m³, 10m³, 12m³ en 17m³ afvalcontainers passen op 1 langsparkeerplaats en de 20m³ en 30m³ afvalcontainer op 2 parkeerplaatsen. De vrachtwagen is erg groot en zwaar; ongeveer 2,80 meter breed en 8 meter lang. Deze weegt minimaal even zwaar als 10 personenauto’s. Het is belangrijk dat er geen belemmerende objecten (bijvoorbeeld: auto’s, bouwmateriaal, lantaarnpalen of overige obstakels) bij het plaatsen of afvoeren van de container in de weg staan. 

Welke bouwstoffen kan ik mee laten leveren in mijn container?

Wij leveren diverse bouwstoffen mee met een container. Een aantal voorbeelden zijn:
– Ophoogzand
– Metselzand
– Vloerenzand
– (sier- en tuin-) Grind
– Tuinaarde
– Compost
– Menggranulaat
Wij kunnen ook andere bouwstoffen en siergrind meeleveren. Staat uw gewenste product niet in onze webshop, neem dan per e-mail of telefonisch contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden

Heeft u nog andere vragen? Neem dan contact op via 0162514393 of per mail info@containerverhuurbrabant.nl.